Arizona State implementeert G Suite in minder dan twee weken

Uitdaging

De IT-afdeling van Arizona State University (ASU) was niet tevreden met de grote hoeveelheid tijd die ze moesten besteden aan het patchen, upgraden en onderhouden van hardware- en softwaresystemen die niet volledig aan hun behoeften voldeden. De universiteit was ook steeds meer geld kwijt aan spamfilters, antivirussoftware en meer opslagruimte. De universiteit wilde graag overstappen op een compleet nieuw systeem, maar dan wel zonder te veel onderbrekingen en zonder hoge kosten.

"Dankzij G Suite for Education kan de Arizona State University (ASU) uitgroeien tot een zeer flexibele universiteit die studenten uitzonderlijke technologische ervaringen kan bieden."

Kari Barlow, Adjunct vice-voorzitter, ICT Servicecentrum

Oplossing

Nadat ASU een aantal oplossingen had bekeken voor de configuratie van de hardware en software voor hun e-mailsysteem, besloten ze G Suite for Education te gaan gebruiken (dat toen Google Apps for Education heette). De overstap verliep soepel en duurde maar twee weken. Daarna waren de beheerkosten aanzienlijk lager. Alleen al op het e-mailsysteem bespaarden ze meer dan $ 350.000 per jaar. Het nieuwe systeem was veilig, intuïtief en eenvoudig te onderhouden. Zo kwam er meer ruimte in het IT-budget voor creatieve technologieprojecten.

Organisatieprofiel

Arizona State University (ASU) is qua aantal inschrijvingen de grootste openbare universiteit in de Verenigde Staten. In 2006 startte ASU met het gebruik van G Suite for Education voor alle 65.000 leerlingen. In minder dan twee weken was G Suite geconfigureerd en geïmplementeerd. Ook was het geïntegreerd met hun eigengemaakte systeem voor single sign-on en gebruikersregistratie. Een jaar later stapte de rest van de universiteit, zoals docenten, ander personeel en alumni, ook over op G Suite.

Hartelijk dank voor je aanmelding.

Laat ons weten waarin je geïnteresseerd bent.