Bloomington Schools vernieuwen hun onderwijs met G Suite en Chromebooks

Uitdaging

Omdat Bloomington Public Schools hun leerlingen goed wilden voorbereiden op de toekomst, wilden ze een duurzame één-op-één-omgeving (1:1) maken waarin alle leerlingen konden meedoen. BPS hoopten ook dat leerlingen efficiënter zouden leren, door gedifferentieerde lessen en meer leerbronnen. In 2009 werd G Suite for Education in gebruik genomen via een pilotprogramma en werden docenten aangemoedigd het te gaan gebruiken. Steeds meer mensen gingen G Suite for Education gebruiken en al snel merkten BPS dat ze meer technologietools moesten gaan gebruiken op de hele scholengemeenschap.

"Een van de redenen om 1:1 te gaan, is om alle leerlingen dezelfde kansen geven en iedereen toegang te bieden tot dezelfde leermiddelen."

Sean Beaveron, Coördinator Technisch voortgezet onderwijs, Bloomington Public Schools

Oplossing

Nadat BPS G Suite for Education waren gaan gebruiken, stapten ze over op een 1:1-omgeving. In 2013 startten BPS met een nieuw technologieplan met Chromebooks. Met 1:1 maken de leerlingen content en werken ze meer samen. Ook docenten ervaren voordelen, omdat ze hun lessen kunnen verrijken. Sommige docenten hebben boekblogs gemaakt met Google Sites, zodat leerlingen kunnen bloggen over wat ze lezen en content kunnen delen op verschillende sites of zelfs met verschillende scholen. Met Chromebooks en G Suite kunnen docenten flexibeler en efficiënter werken, en kunnen leerlingen beter leren en samenwerken.

"De eenvoud houdt in dat docenten meer tijd overhouden en ze zich meer op de leerlingen kunnen richten."

Katrina Mezera, Projectcoördinator Technologie, Bloomington Public Schools

Organisatieprofiel

De stad Bloomington ligt op bijna twintig kilometer ten zuiden van Minneapolis, Minnesota. Op de negentien openbare scholen zit een diverse groep leerlingen. De missie van de Bloomington Public Schools (BPS) is om alle leerlingen de vaardigheden mee te geven die ze nodig hebben om succesvol te kunnen worden in een wereld die elke dag verandert. Door flexibele leermodellen, technologierijke omgevingen en partnerschappen met de lokale gemeenschap, krijgen de leerlingen van BPS de vaardigheden die ze nodig hebben in de 21e eeuw én passie om te leren.

Hartelijk dank voor je aanmelding.

Laat ons weten waarin je geïnteresseerd bent.