Brittany Wenger schreef een algoritme waarmee borstkanker beter kan worden vastgesteld

Uitdaging

Doktoren streven ernaar hun patiënten doorlopende, betrouwbare zorg te bieden. Door persoonlijke ervaring met kanker en de wil om de wereld te verbeteren, besloot Brittany Wenger haar vaardigheden als wetenschapper en onderzoeker in te zetten om een ongelofelijk en bijna 'levend' netwerk te ontwikkelen voor de diagnose van borstkanker.

"Prijzen die ik win, bepalen niet wie ik ben als persoon, maar ze bevestigen wel mijn wetenschappelijk onderzoek. Elk jaar nemen de complexiteit van mijn onderzoek en de mogelijke positieve gevolgen voor de mensheid toe."

Brittany Wenger, Leerling, Duke University

Oplossing

Met de kracht van de cloud maakte Brittany een netwerk waarmee kanker kan worden vastgesteld. Brittany maakte een kunstmatig zenuwnetwerk in Google App Engine (een van de tools in Google Cloud Platform). Haar inzending voor de Google Science Fair leek op een kunstmatig brein dat het cloudnetwerk leerde bepaalde patronen te herkennen die te complex zijn voor mensen. Door deze kunstmatige zenuwnetwerken toe te passen op geïndividualiseerde gegevens, kon haar programma borstkanker vaststellen met 99,1% nauwkeurigheid. Haar programma wordt nu gebruikt in ziekenhuizen bij de diagnose van borstkanker.

Organisatieprofiel

Deze winnares van de Google Science Fair van 2012 zat nog maar in het derde jaar van de universiteit toen haar onderzoek grote gevolgen bleek te hebben voor de medische en technische wereld. Door de kracht van technologie te combineren met een voorliefde voor wetenschap, ontwikkelde Brittany Wenger een kunstmatig brein waarmee borstkanker met een ongelofelijke nauwkeurigheid kan worden vastgesteld. Onlangs stond ze nog in de lijst 'Top 30 people under 30' van Time Magazine, dankzij haar bijdrage aan de mensheid.

Hartelijk dank voor je aanmelding.

Laat ons weten waarin je geïnteresseerd bent.