Canberra Public Schools laten leerlingen 'overal leren' met G Suite for Education en Chromebooks

Uitdaging

Omdat ze een sterke technologie-infrastructuur wilden bieden waarmee iedereen in het district beter kon leren, verbond de Australian Capital Territory Education Directorate alle Canberra Public Schools met één centraal netwerk via breedbandinternettoegang. Het leermanagementsysteem was echter moeilijk in gebruik en werkte niet op mobiele apparaten. Bovendien waren veel van de laptops op de scholen oud en langzaam. Ze hadden een nieuw leermanagementsysteem nodig, met snelle computers waarop leerlingen makkelijk konden werken en samenwerken, thuis, op school en op andere plekken.

"Dankzij Chromebooks en G Suite waren we in staat de technologie te vereenvoudigen, zodat onze docenten zich kunnen concentreren op wat echt belangrijk is, namelijk elke dag kwalitatief hoogwaardig onderwijs voor alle leerlingen."

Dan Bray, Programmamanager eLearning, ACT Education Directorate

Oplossing

In 2014 voerde de Directorate een pilottest uit met G Suite en Chromebooks op vier basis- en middelbare scholen. G Suite was eenvoudig in het gebruik voor docenten en leerlingen. De Chromebooks waren betaalbaar en werkten goed met het wifi-systeem van het district. De pilot was een succes en leerlingen, ouders en docenten waren enthousiast over de nieuwe leermogelijkheden. Nu maken alle scholen in het district gebruik van G Suite en Chromebooks. De leerlingen vinden het fijn dat ze kunnen samenwerken in een veilige online leeromgeving. Ze kunnen nu echt overal leren.

Organisatieprofiel

De Australian Capital Territory Education Directorate heeft 45.000 leerlingen op 87 scholen: het Canberra Public Schools-systeem. De missie van de scholen is om alle leerlingen technologie te bieden waarmee ze vaardigheden voor de 21e eeuw kunnen leren. Daarom startten ze met een digitaal scholenprogramma in het hele district, met als doel leerlingen overal en altijd te laten leren, met de naam \'Learn, Anywhere\'.

Hartelijk dank voor je aanmelding.

Laat ons weten waarin je geïnteresseerd bent.