Chicago Public Schools maakt leren interactiever met G Suite for Education

Uitdaging

Chicago Public Schools had twee e-mailsystemen (een voor leerlingen en een voor docenten). Het beheer van die afzonderlijke systemen kostte het IT-team veel tijd en middelen. CPS wilden deze systemen samenvoegen tot één cloudgebaseerd e-mailsysteem voor leerlingen en docenten. CPS zocht bovendien naar betere manieren voor leerlingen en docenten om samen te werken.

"We brengen onze leerlingen bij dat het niet alleen om hun eigen werk draait: dit is teamwork. De wereld van leerlingen wordt veel groter dan alleen het klaslokaal, ze leren technologie gebruiken en ontwikkelen essentiële denkvaardigheden."

Margaret Hahn, Directeur Verandermanagement voor technologie

Oplossing

CPS koos voor Gmail als het e-mailsysteem voor het hele district en introduceerde G Suite for Education in september 2012. Het district kon alle 330.000 accounts eenvoudig beheren en hoefde zich geen zorgen te maken dat de opslagruimte vol zou raken, aangezien e-mails en documenten worden opgeslagen in de cloud. Tot nu toe hebben de scholen al 26 miljoen bestanden opgeslagen in Google Drive. Aan het begin van het schooljaar 2015-2016 introduceerden CPS bovendien Google Classroom.

Organisatieprofiel

Chicago Public Schools (CPS) heeft ongeveer 400.000 leerlingen en meer dan 40.000 personeelsleden in dienst. Daarmee is dit het op twee na grootste schooldistrict in de Verenigde Staten. Het district telt 484 basisscholen en 176 middelbare scholen. De missie van het schooldistrict is om elk kind uit elke gemeenschap in Chicago toegang te bieden tot kwaliteitsonderwijs. Leerlingen leren kritisch en innovatief denken, en kunnen op hun beurt voor verandering zorgen in hun eigen gemeenschap.

Hartelijk dank voor je aanmelding.

Laat ons weten waarin je geïnteresseerd bent.