Chromebooks in de Simon Schwob Memorial Library van Columbus State University

Uitdaging

Columbus State wilde overstappen op een mobielere omgeving met meer toegang tot wifi. Daarom wilden ze hun leerlingen ook de mogelijkheid geven op laptops te werken in de bibliotheek. Ze wilden laptops aanschaffen die kosteneffectief en eenvoudig in het gebruik waren, waarvan de batterij lang mee zou gaan.

"We zien studenten steeds weer terugkomen naar de bibliotheek om een Chromebook te lenen. Ze vinden het geweldig dat Chromebooks zo gemakkelijk te gebruiken en mee te nemen zijn."

Jackie Radebaugh, Universitair docent Bibliotheekwetenschap

Oplossing

Nadat Columbus State in 2008 aan de slag ging met G Suite for Education (en er toegang tot wifi was op alle campussen en in alle transportmiddelen op de campussen), richtten ze hun aandacht op de Simon Schwob Memorial Library. In plaats van nieuwe computerlokalen te bouwen, kocht de universiteit in 2012 40 Chromebooks voor de bibliotheek. Leerlingen kunnen nu maximaal drie uur een Chromebook lenen om Gmail te bekijken, te zoeken op internet en meer. Ze kunnen ook met klasgenoten samenwerken aan schoolprojecten in Google Documenten en opdrachten bespreken. Zodra de geleende Chromebook wordt afgesloten, wordt deze gereset en is deze automatisch klaar voor de volgende gebruiker.

Organisatieprofiel

De in 1958 opgerichte Columbus State University in Columbus, Georgia, biedt unieke programma's op het gebied van kunst, onderwijs, bedrijfskunde en meer. Hier worden studenten voorbereid om te slagen in een steeds internationaler wordende omgeving.

Hartelijk dank voor je aanmelding.

Laat ons weten waarin je geïnteresseerd bent.