University of Minnesota introduceert G Suite en verwacht jaarlijks $ 2 à 3 miljoen te besparen

Uitdaging

De IT-medewerkers van de University of Minnesota wilden af van de verschillende tools die ze gebruikten om studenten en docenten te laten communiceren. Ze waren op zoek naar een solide systeem dat op meerdere platforms werkt en wordt geleverd met volledige ondersteuning.

"Met G Suite beschikken we als het ware over het brein en de insights van Google en de hele G Suite-community waarmee we onze communicatie- en samenwerkingsoplossingen voortdurend up-to-date kunnen houden. Bovendien kost deze innovatie niets extra's."

Bernard Gulachek, Hoofddirecteur Technologie, University of Minnesota

Oplossing

G Suite werd al gebruikt door zo'n 3000 studenten en docenten op de universiteit. Dit was het omslagpunt voor de IT-medewerkers. In plaats van de studenten te dwingen iets anders te gaan gebruiken, zetten ze de overstap van een bonte verzameling services naar een consequent, geïntegreerd berichten- en samenwerkingssysteem van Google in gang. Daarna werden de docenten en studenten gemigreerd naar Google for Education. Naast Gmail gebruikt de instelling Google Sites om onderzoeksmateriaal samen te stellen en te delen op het web, Google Agenda voor groepsagenda's, Google Talk om te chatten en Google Documenten om samen te werken aan documenten, allemaal binnen één solide systeem.

Organisatieprofiel

De in 1851 opgerichte University of Minnesota is een openbare onderzoeksuniversiteit met twee hoofdcampussen in Minneapolis en St. Paul, en nog vier campussen verspreid over Minnesota. Het is de op drie na grootste in de VS wat betreft het aantal studenten: de universiteit telt 67.000 studenten, 17.500 personeelsleden en zo'n 400.000 alumni.

Hartelijk dank voor je aanmelding.

Laat ons weten waarin je geïnteresseerd bent.