Warwickshire College Group haalt internationale experts naar de klas met Google for Education

Uitdaging

Twee jaar geleden hadden de studenten op WCG toegang tot G Suite, maar hadden de docenten alleen toegang tot Gmail. Minder dan 200 van de 15.500 studenten gebruikten Google Drive, voornamelijk omdat de docenten zelf geen toegang hadden tot G Suite en studenten daarom niet aanmoedigden het te gebruiken. "We hadden de Rolls-Royce onder de apps, maar docenten wisten niet hoe ze studenten moesten helpen bij het gebruik van G Suite en hoe ze de mogelijkheden ervan konden benutten", zegt Yousef Fouda, hoofd Technologie op WCG. Docenten bleven gewoon Microsoft Office en Outlook gebruiken en dachten eigenlijk niet na over andere systemen. Fouda wilde technologie effectiever inzetten, docenten tijd besparen en studenten een leeromgeving met meer samenwerking bieden.

"De Classroom-app heeft de leeromgeving volledig veranderd: onze studenten kunnen nu overal studeren."

Paul Rabone, professor Elektrotechniek aan Rugby College, Warwickshire College Group

Oplossing

Fouda hoefde niet lang na te denken over hoe hij zijn doel van een op technologie gebaseerd ecosysteem kon verwezenlijken: hij lanceerde G Suite for Education ook voor de docenten, introduceerde Google Classroom op de campussen en implementeerde Chromebooks voor docenten en studenten. De studenten gebruikten G Suite for Education al en de docenten waren bekend met Gmail, dus was dit voor WCG een voor de hand liggende oplossing om technologie te introduceren waarmee studenten en docenten eenvoudig contact kunnen houden, kunnen samenwerken en informatie kunnen delen. Iedereen ging aan de slag met Google Hangouts, Drive en Google+. Het gebruik van G Suite for Education verspreidde zich snel en op een natuurlijke manier over de campussen. Fouda introduceerde G Suite for Education bij ongeveer 100 docenten en zij spoorden nog eens 600 docenten aan de technologie te gaan gebruiken. Nu maken dagelijks 4000 studenten en docenten gebruik van G Suite, een enorm verschil met de 200 studenten van twee jaar geleden.

Organisatieprofiel

De Warwickshire College Group (WCG) is gevestigd in de Britse Midlands en biedt een tweejarige hbo-opleiding voor jongeren die eindexamen hebben gedaan en nog moeten besluiten welke universitaire studie ze willen doen. Op de zes campussen zitten in totaal meer dan 15.500 studenten en zijn er zo'n 1700 mensen in dienst. Het doel van WCG is studenten te stimuleren een innovatieve, ondernemende mindset te ontwikkelen.

Hartelijk dank voor je aanmelding.

Laat ons weten waarin je geïnteresseerd bent.